Lokalis

Als Jeugd- en gezinsprofessional aan de slag

Ambulante Jeugd- en Gezinscoach

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de buurtteams en basishulp in Utrecht? Geloof jij in de kracht van mensen en hun omgeving? En vind je maatwerk, vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden belangrijk? Dan past de functie van ambulante Jeugd- en Gezinscoach goed bij jou.

Jouw rol als ambulante Jeugd- en Gezinscoach
Jij ondersteunt gezinnen en begeleidt ze in verschillende vormen, zowel individueel, collectief als digitaal, bij het oplossen van uiteenlopende hulpvragen en het versterken van hun probleemoplossend vermogen. Het gezin en maatwerk staan hierbij altijd centraal. Je hoeft dus geen strakke protocollen te volgen, maar je krijgt de vrijheid om de meest passende, duurzame weg voor het gezin te volgen. De veiligheid van het kind vormt hierbij altijd de ondergrens. Door jouw aanpak op maat, zorg jij dat kinderen, jongeren en gezinnen de regie over hun eigen leven houden of terugkrijgen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt verbindend samen met  belangrijke anderen, het netwerk van het gezin, de informele zorg en partners in de wijk.

Het buurtteam
Vanuit het buurtteam bied je basishulp aan inwoners van een specifieke wijk of (vanuit het onderwijsteam) vanuit het VO of het MBO. Op elke casus werk je samen met een collega. Daarnaast staat regelmatig casuïstiek overleg met het gehele team op de agenda. Hierdoor is er veel ruimte voor feedback en reflectie. Zo blijf je jezelf continu – zowel persoonlijk als vakinhoudelijk – ontwikkelen.

Professionele autonomie en verantwoordelijkheid
In jouw rol krijg je veel verantwoordelijkheid en ruimte. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe je je eigen werk en agenda indeelt. Daarnaast heb je door de open en transparante cultuur van Lokalis veel mogelijkheden tot inspraak. Niet alleen bij onszelf, maar ook in de stad Utrecht. Zowel in de wijk als stedelijk bestaat de mogelijkheid om Lokalis te vertegenwoordigeden in werkgroepen. Zo zet je jouw talent ook op andere terreinen in.

Over jou
Jij ziet net als wij de kracht van mensen en hun omgeving. Je werkt oplossingsgericht en sluit aan bij het gezin. Je helpt gezinnen om hun oplossend vermogen te versterken en – waar nodig – stuur je op gedragsverandering. Je kan procesmatig denken en handelen en hebt kennis hebt van groeps- en veranderprocessen. Met jouw analytische en nieuwsgierige blik help je gezinnen, collega's en jezelf om continu te reflecteren en te groeien.

Daarnaast vragen wij:
• Een afgeronde HBO- of WO-opleiding en een BIG- of SKJ-registratie (of uitzicht daarop);
• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring en ervaring met ambulant en/of collectief werken;
• Minimaal 28 uur per week beschikbaar (3,5 dag per week of 3 om 4 dagen per week).

Wij bieden
Bij Lokalis hebben we veel aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Door intensieve samenwerking met je collega’s binnen je team, de organisatie én bij partnerorganisaties in de wijk, regelmatige casuïstiek overleggen en intervisies blijf je voortdurend in beweging.

Daarnaast bieden wij:

  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Jeugdzorg;
  • Een startsalaris in schaal 9 met de mogelijkheid om te groeien naar schaal 10;
  • Een jaarcontract met volop mogelijkheid tot verlenging;
  • Een smartphone en laptop voor het werk;
  • Een geaccrediteerd praktijkprogramma naar registratie als jeugd- en gezinsprofessional als je nog geen SKJ-registratie hebt.

Interesse? Solliciteer nu!
Spreken ontwikkelingsmogelijkheden, veel vrijheid in je functie en maatwerk voor het gezin jou ook aan? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 7 mei 2024 op deze uitdagende functie! Gebruik hiervoor de 'solliciteren knop' bij de vacature op de 'Werken Bij' site van Lokalis.nl.


Wij hebben één keer per maand een gezamenlijke sollicitatieronde. Voor mei is dat op:

  • maandag 13 mei 2024 tussen 09.30 – 12.00 uur

Wil je eerst graag meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Ebelien Mout (projectmanager), via vacature@Lokalis.nl.

We kijken uit naar je reactie!

 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Referentienummer:

2024-12

Regio:

  • Utrecht

Sluitingsdatum:

07-05-2024

Startdatum:

01-06-2024

Locatie:

Utrecht

Kantooradres:

Joseph Haydnlaan 2a 3533 AE Utrecht

Locatie: